Doktori védés

Az értekezést a két támogató bírálat beérkezésétől számított, szorgalmi időszakra eső két hónapon belül nyilvános vitára kell bocsátani. A jelölt a bírálatokat előzetesen írásban kézhez kapja, az azokban feltett kérdésekre a nyilvános vita előtt időben, írásban válaszol. Az értekezésbe, a bírálatokba és a válaszokba a bírálóbizottság tagjai betekintést nyernek.  A nyilvános vita keretében a jelölt szabad előadásban (20-25 perc) ismerteti értekezésének téziseit, majd a bírálók írásos, illetve a bizottsági tagok, a bírálók és a jelenlévők felmerülő kérdéseire válaszol.  A vita lezárása után a bizottság zárt ülésen értékeli a jelölt teljesítményét. A bizottság minden tagja négyfokozatú skálán (summa cum laude, cum laude, rite, nem felelt meg) értékeli külön-külön a) az értekezést és a jelölt publikációs tevékenységét és b) a nyilvános védésen mutatott teljesítményét. A védés eredményének megállapítása a DE Doktori Szabályzata 13. mellékletének megfelelően történik.

Sikertelen védés esetén új védési eljárás leghamarabb a sikertelen védéstől számított két év elteltével, ugyanazon doktori témában legfeljebb egyszer kezdeményezhető.  Ilyen esetben a sikeres szigorlatot nem kell megismételni.

Frissítés dátuma: 2019.04.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.