Köszöntő

Kedves Látogatónk!

Köszöntöm a Kémia Tudományok Doktori Iskola honlapján!

A több, mint negyedszázados hagyománnyal rendelkező Kémia Doktori Iskola négy képzési programban  ̶  Reakciókinetika és katalízis; Koordinációs és analitikai kémia; Makromolekuláris és felületi kémia; Szénhidrátok kémiája és kémiai biológiája  ̶  várja a modern kémiai kutatások iránt érdeklődő hallgatókat. A Doktori Iskola által felvállalt és meghírdetett képzési és tudományos programok mindegyike jelentős és nemzetközileg is számontartott kutatások eredményeire épül.

A hallgatók, bekapcsolódva a többnyire széleskörű hazai és nemzetközi együttműködések keretében történő kutatásokba, lehetőséget kapnak arra is, hogy a kémiai ismereteken túlmenően a kémiához szorosan kapcsolódó tudományterületeken, mint például a biokémia, molekuláris biológia, gyógyszerészi- és orvosi kémia, elsajátítsák, illetve elmélyítsék a sikeres inter- és multidiszciplináris kutatásokhoz szükséges alapismereteket.

A Kémiai Intézet 2017-ben korszerűsített műszerparkjában rendelkezésre állnak a modern analitikai, szerkezeti és kinetikai vizsgálatokhoz ma már nélkülözhetetlen mérőberendezések.

 

Dr. Fábián István

doktori iskola vezető

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 20. 08:38